Trädgårdsfigurer och grävling

Jag tycker inte så mycket om olika figurer i trädgården, men lagom är OK!

Under våra resor till Spanien har jag köpt några nyckelpigor gjorda i keramik. De är lagom stora och lite roliga. Det är säkert någon som har sett dem för de säljs i södra Spanien på marknader eller keramikverkstäder, och de finns i alla möjliga färger och storlekar. Mina nyckelpigor ligger i blomrabatten på landet, och nu när de lite höstliga färgerna har gjort sitt inträde i naturen så ligger de där som små färgpunkter och påminner om den fina sommaren som varit.

IMG_2118

Vi har haft besök av något djur på landet, även om vi inte har sett det så misstänker vi att det är en grävling. Den ena gången när vi kom dit så hade djuret grävt upp en gammal stubbe som är bredvid den stora blomrabatten och frossat i ett jord-getingbo. Vilket egentligen passade oss bra, men det enda var att hela blomrabatten också var uppgrävd ned till 40 cm. djup!! så ni kan tänka er hur det såg ut.

Detta djuret, grävlingen, har återigen besökt trädgården och grävt små hål i gräsmattan. Antagligen på jakt efter maskar, men efter att jag satte upp små solcells-lampor så har besöken tagit slut. Jag vet att solcells-lampor inte alltid är det mest dekorativa i en trädgård, men eftersom det är begränsat hur ofta vi är i stugan så tycker jag detta fungerar bra. Mina lampor ser ut som små sniglar och passar egentligen fint bland alla levande sniglar som finns (inga mördarsniglar).

IMG_2120

Mina trädgårdsfigurer som snart ska in för vintern!

IMG_2119

Nu är det inte många veckor till så ska stugan stängas för säsongen och det känns alltid lite vemodigt, men när man tänker på hur fort vintern går och alla sommarminnen man har så går det bra. Vi åker ju ut till stugan ibland på vintern och grillar korv på isen.

 

2 comments

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.