Valborgsmässoafton

Visst är det något speciellt med Valborgsmässoafton!? För mig har det alltid varit inledningen till sommaren och när jag var barn fick jag lov att börja använda lättare vårkläder då, även om det varit varmt redan i flera veckor eller om det var frost ute. Men, så var det och reglerna följdes, och som oftast hade min mor sytt något nytt jag kunde ha på mig den kvällen.

Igår tittade vi på majbrasan, lyssnade på kören som sjöng in våren och såg ett fantastiskt fyrverkeri på kvällen.

Samtidigt mindes jag att när jag var ung var valborgsmässoafton den kvällen då man absolut skulle ut med vänner, gå på dans och festa, och det är nog fortfarande det. Men, vi såg inte många festande ungdomar utan det var väldigt lugnt, och självklart kan det vara så att ungdomarna inte var där heller. Minnen från ”min” ungdom dök upp. Kanske för att man nu är mormor och funderar på hur världen ska se ut när mina barnbarn växer upp!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.