Jul i Spanien – trettondag jul

Jag blir aldrig klok på hur de firar jul här i Marbella.

Idag, trettondag jul, så firar man de tre konungars dag, och alla fick sina julklappar igår kväll. Butikerna har varit fulla med julmusik, julgranar och jultomtar som barn fotograferats tillsammans med helt fram till igår, men imorgon är det förbi för då börjar rean i butikerna.

Idag äter man en speciell kaka/tårta, Roscon, som vi testade på kafé, och den finns med olika fyllningar ( grädde, vaniljkräm, chokladkräm m.m.). Den smakar väldigt gott och fram till igår fanns den att köpa i alla mataffärer.

image image

En sak är säker och det är att man pyntar inte hemma med juldekorationer och julgran så som vi gör i Norden.

Imorgon är alltså julen förbi även i Spanien och barnen börjar i skolan på måndag.

Ha en fin dag ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.