Sevilla – Katedralen och gamla staden

Under nyårshelgen besökte vi Sevilla som är Spaniens fjärde största stad och ligger ca. 3 timmars körning från Marbella. Det är väldigt fina motorvägar och mycket att se under resan. Lite fascinerande är att staden är en hamnstad med en stor hamn, men den ligger 75km. in i landet. Floden Guadalquivir flyter genom staden och gör staden till en hamnstad.

Sevilla är en gammal stad med en unik katedral som står mitt i den gamla stadsdelen. Katedralen byggdes under 1400-talet och det tog över hundra år att bygga. Den är byggd i gotisk stil och den syns från hela staden.

image image image image image

Det regnade när vi kom till Sevilla men som tur var blev vädret bättre och vi kunde promenera i den gamla staden och se på alla sevärdheter.

Sevilla besöks av mycket turister och jag kan verkligen rekommendera ett besök.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.