Köpenhamn airport taxfree – Royal Copenhagen

Gårsdagen innebar en tripp till Lund och därefter med Öresundståget till Köpenhamn flygplats, Kastrup, för att sedan komma hem kl. 1.30 i natt. Lycklig att jag har en man som hämtar mig på Arlanda mitt i natten!

Jag blev överraskad när jag handlade på Kastrup att man får köpa taxfree-(alkohol) med sig till Sverige, för det har man inte haft lov till tidigare. Det var skyltar som meddelade att ”Taxfree prices for all passengers”! Eftersom jag kunde tänka mig en flaska Gammal Dansk, så frågade jag en trevlig expedit, och han berättade att jag kunde köpa allt, även om jag reste till Sverige. Mängden jag kunde köpa var enorm och passerade flera års förbrukning för min del, men en liten snaps till midsommar-firandet blev det.

På Kastrup är det många trevliga butiker och jag som ”älskar” porslin klarar inte av att passera Royal Copenhagens butik utan att mysa lite.

image

Jag köpte fina termomuggar i deras mönster ”Musselmalet” och kände mig helnöjd även om jag var trött och ville hem till min säng!

Nu ska jag testa mina nya muggar med lite god kaffe i!

Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.